SPRINGER

SCHOOLFOTOGRAFIE

basisscholen

KENNISMAKING EN PLANNING

Als u erin geïnteresseerd bent ons als uw schoolfotograaf uit te nodigen  (leuk 🙂 )en ons contacteert, dan verloopt het verdere proces doorgaans als volgt:

Onze klantmanager neemt samen met u allereerst alle wensen door. Vaak gebeurt dat telefonisch, maar als u er prijs op stelt dan komt ze ook graag even langs. Dat biedt tevens de mogelijkheid om de fotolocatie(‘s) even te bekijken; handig voor de voorbereiding van de fotograaf.

Samen met u maken we een planning. We proberen de fotografie in een zo kort mogelijke tijd te laten plaatsvinden en de kinderen slechts eenmaal uit de klas te halen. Daarom zetten we vaak twee fotografen in, zodat nadat de individuele portretten gemaakt zijn meteen de shoot van het groepsportret kan plaatsvinden.

VandenbergSchoolfotografie lr 1800 9669 2

DE FOTOGRAFIE

Op de dag zelf zijn we zeer vroeg aanwezig om alles ruim voor de eerste foto paraat en getest te hebben.

 

De kinderen worden doorgaans binnen een minuut gefotografeerd, een hele klas staat er meestal binnen een minuut of 20 op. We maken minstens 4 à 5 verschillende foto’s van elk kind; ten voeten uit, close-up, een halftotaal.. Zo is er later veel te kiezen, qua moment, compositie en gezichtsuitdrukking.

Als de laatste leerling ook mooi geportretteerd is worden dus de groepsfoto’s gemaakt, hetgeen doorgaans binnen 5 minuten gepiept is. Door deze soepele workflow wordt het leven binnen de school minimaal verstoord en zitten de leerlingen snel weer op hun stoel.

Omdat we gebruik maken van een app waarin we simpelweg elke leerling even aanklikken voor we beginnen te fotograferen hoeven er geen papiertjes met QR-codes of iets dergelijks uitgedeeld te worden. Handig 🙂

BESTELLEN EN VERSTUREN​

Wij bekijken alle gemaakte foto’s aandachtig en maken een selectie van de leukste foto’s, vaak 4 tot 6 foto’s per leerling. Deze zetten we online. Ze kunnen bekeken en besteld worden m.b.v. de inlogcode die we na een aantal dagen toesturen. Kinderen en hun ouders hebben keuze uit enorm veel formaten prints en uit vele producten waarop de foto’s afgedrukt kunnen worden.

Fotoafdrukken en producten worden doorgaans al binnen 3 dagen verstuurd, een canvas duurt ongeveer een week. We drukken alle foto’s af op de hoogste kwaliteit papier, van Fuji.

VandenbergSchoolfotografie Minnie LR 1800 3