SPRINGER

SCHOOLFOTOGRAFIE

SPECIAAL ONDERWIJS

Onze fotografen zijn graag ‘op’ het speciaal onderwijs. De interactie met de kinderen is vaak bijzonder en intens. Het te pakken krijgen van een spot-on portret duurt soms misschien wat langer, het lukt echter bijna altijd en leidt dan vaak tot grote enthousiasme bij zowel kind en ouders als bij ons.

KENNISMAKING EN PLANNING

Als u erin geïnteresseerd bent ons de schoolfoto’s te laten maken en , dan verloopt het verdere proces doorgaans al volgt:

Iemand van onze afdeling Schoolondersteuning neemt samen met u allereerst alle wensen door.

Samen met u, de school, maken we een planning. We proberen de fotografie in een zo kort mogelijke tijd te laten plaatsvinden.

We vinden het echter van belang om juist bij het speciaal onderwijs een groot gevoel van rust en ontspanning rondom de fotografie te houden.
 U kunt ervan verzekerd zijn dat een rustige, vriendelijke fotograaf de foto’s komt maken.

We zetten alle namen, per klas, van te voren in een app. Zo hoeft de fotograaf slechts de naam van de leerling aan te vinken op een i-padscherm als deze gefotografeerd gaat worden.

Zo blijft alle aandacht bij de leerling, verloopt het proces vlot en is de kans op mooie foto’s het grootst.

SpringerSchoolfotografie 9352 2K

DE FOTOGRAFIE

Op de dag zelf zijn we vroeg aanwezig om alles -licht, compositie, techniek- ruim voor de eerste foto paraat te hebben.

Bij ons gaat respect voor de te portretteren persoon ten alle tijde voor snelheid.

In die zin is schoolfotografie op het speciaal onderwijs voor onze fotografen niet heel erg anders dan op een gemiddelde scholengemeenschap; we proberen het altijd leuk te maken en mensen op hun gemak te stellen.

Maar op het speciaal onderwijs moet je soms wat extra tijd nemen alvorens op de ontspanknop te drukken. Zorgen dat de kinderen echt ontspannen zijn en je vertrouwen. Die tijd en moeite nemen we. Niet alleen uit respect; ook omdat alleen dan een mooi portret kan ontstaan.

Omdat we ernaar streven de kinderen slechts één keer uit de klas te hoeven halen, worden de individuele portretten en de groepsportretten vaak gelijk na elkaar gemaakt.

We maken minstens 4 à 5 verschillende foto’s van elk kind; ten voeten uit, close-up, een halftotaal.. Zo is er later veel te kiezen, qua moment, compositie en gezichtsuitdrukking.

Als de laatste leerling ook mooi geportretteerd is worden de groepsfoto’s gemaakt, hetgeen doorgaans vrij snel gaat.

Door deze soepele workflow wordt het leven binnen de school minimaal verstoord.

BESTELLEN EN VERSTUREN​

Wij bekijken alle gemaakte foto’s en maken een selectie van de leukste foto’s, vaak 4 tot 6 foto’s per leerling. Deze zetten we online. Ze kunnen bekeken en besteld worden m.b.v. de inlogcode die we na een aantal dagen toesturen. De scholieren en hun ouders hebben keuze uit enorm veel formaten prints en uit allerlei producten waarop de foto’s afgedrukt kunnen worden. Hier ziet u

Bestellen gaat eenvoudig via de site van Oypo, ons partnerbedrijf dat de afdrukken en fotoproducten maakt en verstuurt. Fotoafdrukken en producten worden doorgaans al binnen 3 dagen verstuurd, een canvas duurt ongeveer een week.

CADEAUTJES

Als dank voor de gastvrijheid hebben we meerdere leuke cadeaus voor de school.

-We zorgen dat elke leraar een mooi groepsportret krijgt van zijn of haar klas.
-Daarnaast ontvangt de school alle pasfoto’s van de leerlingen digitaal, opdat de administratie up-to-date blijft.
– En elke leraar krijgt een print uit zijn of haar eigen serie cadeau!

Schoolfoto_Schoolfotografie_schoolfotograaf_Springer_Schoolfotografie