SPRINGER

SCHOOLFOTOGRAFIE

VOORTGEZET ONDERWIJS

KENNISMAKING EN PLANNING

Als u geïnteresseerd bent ons als uw schoolfotograaf uit te nodigen (leuk) en ons contacteert, dan verloopt een en ander doorgaans als volgt:

Het team schoolondersteuning inventariseert al uw wensen. Voorkeursdata, kleur en stijl achtergrond, eventuele examenportretten, aantal benodigde fotografen ; we hebben een effectieve checklist die vrijwel alle problemen voorkomt.

In overleg met u maken we een (tijd)planning. 

Een van onze fotografen komt van te voren even langs om de fotografielocatie’s te bekijken. Zo wordt er op de dag (of dagen) zelf geen tijd verspild.

Springer Schoolfotografie 5447 test 1
Springer Schoolfotografie 8504

DE FOTOGRAFIE

Op de dag zelf zijn we vroeg aanwezig om alles -licht, compositie, techniek- ruim voor de eerste foto paraat te hebben.

Het fotograferen van tieners, pubers, bijna-volwassenen is wat anders dan basisschoolkinderen. Ze zijn bijvoorbeeld aanzienlijk meer zelfbewust.
Het lukt ons echter meestal prima hun vertrouwen te winnen -door een grap te maken, een goede vraag te stellen, ze met respect te behandelen- en zo mooie, ontspannen portretten van ze te maken.

Omdat we ernaar streven de scholieren slechts één keer uit de klas te hoeven halen, worden de individuele portretten en de groepsportretten vaak gelijk na elkaar gemaakt.

Als de laatste leerling ook mooi geportretteerd is worden de groepsfoto’s gemaakt, hetgeen doorgaans binnen 5 minuten gepiept is. Door deze soepele workflow wordt het leven binnen de school minimaal verstoord en zitten de leerlingen snel weer op hun stoel.

Omdat we gebruik maken van een app waarin we simpelweg elke leerling even aanklikken voor we beginnen te fotograferen hoeven er geen papiertjes met QR-codes of iets dergelijks uitgedeeld te worden. Handig 🙂

BESTELLEN EN VERSTUREN​

Wij bekijken alle gemaakte foto’s en maken een selectie van de leukste foto’s, vaak 6 tot 8 foto’s per leerling. Veel foto’s, zodat kind en ouders veel keus hebben.
Deze selectie zetten we online. Ze kunnen bekeken en besteld worden m.b.v. de inlogcode die we de school sturen.

De scholieren en hun ouders hebben keuze uit enorm veel formaten prints en uit allerlei producten waarop de foto’s afgedrukt kunnen worden. Hier ziet u

Bestellen gaat eenvoudig via de site van Oypo, ons partnerbedrijf dat de afdrukken en fotoproducten maakt en verstuurt. Fotoafdrukken en producten worden doorgaans al binnen 3 dagen verstuurd, een canvas duurt ongeveer een week.

CADEAUTJES

Als dank voor de gastvrijheid hebben we meerdere leuke cadeaus voor de school.

-We zorgen dat elke leraar een mooi groepsportret krijgt van zijn of haar klas.
-Daarnaast ontvangt de school alle pasfoto’s van de leerlingen digitaal, opdat de administratie up-to-date blijft.
– En elke leraar krijgt een fraaie pasfotoset van zichzelf cadeau!

Springer_Schoolfotografie_8418